Geplaatst op

Foodbyte, een nieuw DMS voor het vastleggen en controleren van logistieke en etiketinformatie levensmiddelen

Koppeling met SyncForce zorgt voor automatische verwerking gegevens in GS1 Data Source 

Nijkerk, 18 Mei 2021– Fabrikanten die levensmiddelen in databank GS1 willen invoeren, kunnen nu logistieke- en etiketinformatie laten vastleggen door een nieuw Data Management Service (DMS). Foodbyte is het vierde DMS in Nederland voor GS1 Data Source. Foodbyte ontving de certificering uit handen van GS1 en is daarmee klaar om de Nederlandse markt te bedienen. 

“We zijn hier aanvankelijk mee gestart om de doorlooptijden te verbeteren ”, aldus Edgar Koelewijn, Business Information Manager bij Foodbyte. “Het idee om een nieuw DMS op te richten werd door zowel de FNLI als GS1 toegejuicht, omdat het voor extra controlecapaciteit zorgt.”  

Foodbyte biedt aan klanten in de levensmiddelenbranche extra toegevoegde waarde, vanwege de focus op levensmiddelen; Foodbyte beschikt over een landelijk dekkend transportnetwerk om levensmiddelen van fabrikanten op te halen. Dit helpt om snel informatie vast te leggen en een hogere datakwaliteit mogelijk te maken. 

Strategische samenwerking

Foodbyte maakt gebruik van software om data vast te leggen. Deze Physical Data Quality-checker (PDQ-checker) is ontwikkeld als extensie op het SyncForce Product Success Platform. Fabrikanten die gebruik maken van het SyncForce platform, kunnen bij de invoer van een product kiezen of ze gebruik willen maken van de PDQ-checker van Foodbyte. 

“We hebben vanaf het eerste moment geloofd in dit mooie initiatief”, aldus SyncForce oprichter Hans de Gier, “Foodbyte is een partij die weet hoe de levensmiddelenindustrie werkt. Met Foodbyte is een nieuwe unieke speler ontstaan, die invoer kan doen als onderdeel van het normale proces, direct aangesloten op het SyncForce platform. Met deze strategische samenwerking kunnen we fabrikanten een extra service aanbieden, direct gekoppeld met Foodbyte.” 

De initiatiefnemers van Foodbyte hebben na een uitvoerig traject de certificering ontvangen van GS1. De initiatiefnemers hebben de ambitie om de vastlegging van data te gaan uitvoeren bij andere databanken, waaronder PS in foodservice en SIM.  

Over Foodbyte

Foodbyte is opgericht als Data Management Service om leveranciers van levensmiddelen te ondersteunen bij het vastleggen van informatie in GS1. Door jarenlange ervaring en expertise in de levensmiddelenindustrie kan Foodbyte een hoge datakwaliteit en een korte time-to-market realiseren. 

Door geautomatiseerde processen, innovatieve systemen en ervaring met levensmiddelen kunnen wij datakwaliteit borgen en snel schakelen. Daarnaast kunnen wij hoogwaardige packshots aanleveren dankzij onze interne faciliteiten. 

Over SyncForce

SyncForce is een uniek softwaresysteem dat project management voor product- en verpakkingsontwikkeling verbindt met de distributie van productinformatie. Met het SyncForce Product Success Platform kunnen fabrikanten productontwikkeling versnellen, door betere interne communicatie. Daarnaast optimaliseert SyncForce digitale beschikbaarheid, doordat productinformatie met één druk op de knop wordt gedistribueerd naar alle klanten en kanalen. Het out-of-the-box SyncForce SaaS platform wordt continu verbeterd en uitgebreid op basis van intensieve samenwerking met de markt. https://www.syncforce.com/